Luftvärmepump


KONTAKTPERSON
Albin Andersson


070-190 87 42
E-post
Offertförfrågan

Villavärme

Luftvärmepump – en bra investering!
Luftvärmepumpar ger dig en bättre inomhusmiljö tack vare en ökad luftcirkulation och luftrening. Det som inte syns i ditt hus – luften du andas, är en av de viktigaste förutsättningarna för att du ska må bra.

Vi är medlem i Svenska Kyl&Värmepump föreningen

Köldmedium kräver en certifierad kyltekniker
Om vi börjar med att slå upp lagboken så tydliggör den att en värmepump med köldmedium skall installeras av en certifierad kyltekniker. Luft/luftvärmepumpar har en köldmediekrets som går mellan innedelen och utedelen, och omfattas alltså av lagkravet. Bestämmelsen finns eftersom köldmedium är farligt för både miljö och människor om man kommer i kontakt med det. Det här gäller alltså även de luft/luftvärmepumpar som marknadsför sig som ”Quick Connect”.

Fler anledningar att låta ett proffs installera värmepumpen
Utöver lagkravet finns förstås flera anledningar att anlita en specialist för att installera värmepumpen. En installation innehåller många viktiga moment och det är viktigt att allt utförs på rätt sätt. En felinstallerad värmepump har en mindre effekt än optimalt, vilket innebär att du får betala mer för värmen varje månad. Dessutom riskerar du funktionsbrister som i värsta fall kan resultera i exempelvis fuktskador. Ytterligare en faktor som en certifierad installatör har kunskap om är hur värmepumpen bör placeras. Eftersom värmen är luftburen och blåser ut i ditt hem är luft/luftvärmepumpens placering a och o.

Vi är återförsäljare till  men vi säljer även andra märken och andra produkter – kontakta oss för info och pris!

Luft/luft värmepumpar

Svårt att välja? Vi har valt några luftvärmepumpar och sorterat dem för att underlätta för dig. Kontakta oss gärna för frågor och pris.

Fujitsu Nordic Slim Inverter KMCBN

Värmeeffekt 5,2 – 5,7 – 6,0 kW

Slim Nordic Inverter KMCBN är en vidareutveckling av vår storsäljare LECAN. Det är ett mycket tystgående aggregat som ger en stabil temperatur och tack vare den nya och optimerade fläkten i inomhusdelen ger denna en ännu effektivare spridning av värmen eller kylan.

Produktblad och mer information hittar du nedan.

Läs mer

Fujitsu Nordic Premium Inverter LZCAN

Värmeeffekt 7,2 – 7,4 – 8,9 kW

Fujistu LZCAN sätter en helt ny standard i klassen, dessa värmepumpar ligger i den absoluta toppklassen när det gäller värmeeffekter även vid extremt låga utomhustemperaturer.

Produktblad och mer information hittar du nedan.

Läs mer

Varför välja luftvärmepump som värmesystem?

Luftvärmepumpar ger dig en bättre inomhusmiljö tack vare en ökad luftcirkulation och luftrening. Det som inte syns i ditt hus – luften du andas, är en av de viktigaste förutsättningarna för att du ska må bra. Din luftvärmepump har en aktiv del i att ge dig en bättre inomhusmiljö. Inomhusdelen sätter nämligen igång en hälsosam luftcirkulation som motverkar fukt och mögel i huset samtidigt som inomhusdelens luftfilter renar luften. Du kan enkelt ställa in din värmepump som t.ex. sitter i fritidshuset innan du åker hemifrån med din mobil, då är det svalt eller varmt när du kommer fram. Sms-styrningen är ett tillbehör som du kan köpa till när du köper din luftvärmepump.

Vi säljer luftvärmepumpar och värmepumpar i Sollefteå

En luftvärmepump kan ge värme eller svalka

Luftvärmepumpens huvuduppgift är att ge värme men den kan också ge svalka. Under sommaren är den perfekt att använda under de hetaste timmarna för ca 1 kr/timme. Värme eller svalka väljs på fjärrkontrollen. Observera att “svalkfunktionen” på en luftvärmepump inte har samma kapacitet som ett traditionellt luftkonditioneringsaggregat.

Snabbt på plats utan bergsborrning och uppgrävda gräsmattor

Luftvärme kräver ingen borrning eller uppgrävda gräsmattor för att installeras utan är snabbt på plats! Oftast kan installationen göras på en arbetsdag.

Leveranstid

Vi har normalt 1-2 veckors leveranstid.