Billaddare


KONTAKTPERSON
Albin Andersson


070-190 87 42
E-post
Växeln

SKA DU KÖPA EN EL-BIL?

Vi på FEKA Partner i Sollefteå säljer och monterar laddare från

  • Vi offererar kostnadsfritt
  • Sök ladda-bilen bidrag, upp till 10.000 kr!

Laddboxen är utvecklad för säker och effektiv fordonsladdning i anslutning till den egna bostaden.

Samtliga laddare är försedda med lås för att förhindra obehörig åtkomst samt Smartcard-modul för uppkoppling mot ditt nätverk. Grundmodellerna är utrustade med uttag Typ 2 eller fast kabel med anslutningskontakt Typ 1 eller Typ 2. Typ 1 används normalt för anslutning till äldre japanska fordon och Typ 2 för anslutning till europeiska och nyare japanska fordon. Enligt krav i Elinstallationsreglerna är laddarna försedda med DC-övervakning, vilken fungerar som en smartare version av jordfelsbrytare typ B.
Alla laddare har inbyggd energimätare och uppfyller kraven för bidrag från Naturvårdsverket. För att du ska få en säker och smart anläggning är även laddarna förberedda för dynamisk lastbalansering, som du aktiverar genom att installera Modbus energimätare i elcentralen.

Laddbox till halva kostnaden

För dig som kommer att installera eller har installerat en laddbox i ditt hem, finns det ett Ladda bilen-bidrag att söka hos Naturvårdsverket.

Viktigt att tänka på är att du måste göra installationen av din laddningspunkt först och sedan ansöka om bidrag, samt att ansökan måste ha kommit in till Naturvårdsverket senast sex månader efter att installationsarbetet genomförts.

Arbetet måste utföras av behörig installatör och laddningspunkten ska uppfylla kraven i förordningen.

Du kan få 50% av kostnaden tillbaka och som mest 10 000 kronor per fastighet.

https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Ladda-bilen/Privatpersoner/